Ahhh Chocolaaa - Blog

Blog
Seksualiteit

Ahhh Chocolaaa

Ahhh Chocolaaa

En daar is de gevreesde mail! Corona, iemand van de dagbesteding waar mijn moeder heen gaat, is besmet. Gelukkig krijgen we het bericht erbij dat mijn moeder in de lage risicogroep zit. Maar toch, naast mijn coaching ben ik ook nog werkzaam in de zorg, en is voorzichtigheid geboden.

Familieberaad via Facetime. Wie, wat, waar, en hoe gaan we dit doen? Gelukkig hebben we snel ons plan klaar. Ik kan je vertellen dat ik dankbaar ben met mijn broers en zussen en het denken aan onze moeder die voor ons allen een prioriteit is. Voor mij is het elke dag een bakje doen met een heerlijk stukje chocola, dat er nu even niet bij is. Er zit niets anders op, bijpraten met het raam tussen ons in om zo een oogje in het zeil te houden.

Haar gehoorapparaten zitten natuurlijk niet op de plek waar ze horen te zitten en besluit mijn moeder naar boven te gaan. Ze zet haar slaapkamerraam wagenwijd open en kunnen de buren, en de voorbijgangers, meegenieten van onze conversatie vanwege het luidkeels praten. Ze ziet er goed uit en voelt zich goed.

`Jeetje, mam, ik kan nu niet eens met jou een stukje chocola eten.` Mijn moeder weet van mijn zwakte en zet altijd het schaaltje met chocola voor me neer. `O, maar daar weet ik wel wat op. Als je nu even naar de winkel gaat, dan haal je een reep chocola, duwt die door de brievenbus, dan haal ik het op en gooi het door het raam weer naar beneden.` Haar ogen spreken boekdelen, zelfs op afstand is te zien dat ze geniet van haar scherpe opmerking. En ik kijk haar aan en schudden zowel mijn buik als hoofd van het lachen bij het aanhoren en vraag me dan weer af waar ze het vandaan haalt.

Het is toch niet te geloven? Dan ben je 88 jaar en denk je in oplossingen met een grote vleug humor erin. Ja, het is wat met onze moeder, en één ding is zeker, het lijkt of ze zo gezond is als een vis. En wij positiev blijven denken.

Denk jij ook in oplossingen?

<< Vorige pagina