Als ik terugkijk - Blog

Blog
Seksualiteit

Als ik terugkijk

Als ik terugkijk

Als ik terugkijk, dan heb ik best wel een drukke periode achter de rug. Een drukke periode met leuke, mooie en zeker vele positieve veranderingen. En nu! Heerlijk!!
Ik ben even acht dagen vrij en wat zijn deze dagen anders dan ik had gepland!
Ik zou morgen in het vliegtuig zitten op weg naar Turkije voor een retraite. Door het virus gaat het niet door, maar het maakt me niet uit. Ik ben aan het genieten van vele liefdevolle reacties die ik al heb mogen ontvangen op mijn boek. Zou ik weg zijn geweest, dan was dit alles voor een deel aan me voorbijgegaan omdat mijn gedachtes bij het retraite zouden zijn geweest.

Nu heb ik alle tijd om het te verwerken. Ik merk aan mezelf dat het me raakt en het een plekje moet krijgen, dat ook dit een geheel nieuw proces is om te ervaren en te mogen ervaren. Je schrijft een boek en je hebt geen idee hoe het zal worden ontvangen. Het is overweldigend, en af en toe komen de tranen tevoorschijn omdat ik de vele gemeende complimenten voel en toelaat. Toelaten en voelen, wat was dat in het verleden moeilijk voor mij om de ander zijn compliment te geloven. Mijn gedachtes waren dat zij er niets van meenden. Maar nu geloof ik het, kan ik de warmte voelen in de woorden en laat ik het toe.

Er komen reacties binnen van herkenning, gevoelens die boven komen, aha momenten en hoe men mij altijd heeft gezien. Die sterke, krachtige vrouw vol zelfvertrouwen, en nu blijkt dat ik me van binnen soms totaal anders heb gevoeld. En de lezer ontdekt dat zij of hij niet de enige is met deze gevoelens van angsten, onzekerheid, enzovoort. Nog meer als ooit tevoren is me duidelijk wat de reden is geweest van mijn leven en het schrijven van mijn boek en dat we nooit weten wat er diep van binnen bij een ander speelt. Heel soms komt die vraag naar boven, waar heb ik dit alles aan verdiend( dit bedoel ik positief), en voel ik een diepe dankbaarheid voor alles wat er is.

 

Ik ga deze dagen genieten van alle ontwikkelingen, even de rust in. En dat niet alleen, maar ook even vieren van het feit dat de verkoop zo goed gaat dat er een extra voorraad boeken moet worden bijbesteld.

<< Vorige pagina