Chaos!!

Chaos!!

De afgelopen week heb ik niets geplaatst. Het is een donkere grijze massa in mijn hoofd, net als de lucht de laatste tijd laat zien. De woorden zitten erin verstopt en ze kunnen er niet doorheen komen. Geen idee wanneer deze massa verdwijnt en, het is goed zo.

We zijn ook druk aan de slag met het opruimen en leeghalen van ons ouderlijk huis. Meer dan 52 jaar aan herinneringen komen naar boven. 

Hoe het met mijn moeder gaat? Op en neer en begrijpt ze er soms niets van. Verdrietig om te zien en zijn we er extra voor haar, proberen we die chaos in haar hoofd te verminderen.

Het lijkt wel of mijn moeder haar gedachten een weerspiegeling is van wat er zich in de wereld afspeelt. 

In Canada zijn vele truckers gearriveerd in de hoofdstad om aan te geven dat ze genoeg hebben van de regels en in vrijheid willen leven. Wereldwijd zijn er vele landen die volgen, waaronder ook Nederland.

Chaos. Na het bericht van The Voice en het grensoverschrijdend gedrag en het misbruik. Daarbovenop kwam het interview met John de Mol en heeft dit de woede van velen op de hals gehaald.

Chaos bij mannen, vrouwen en kinderen die liever willen ontsnappen en niets willen horen of lezen wat de media verteld over deze situatie. Te pijnlijk, te confronterend.

Een andere reactie! Honderden vrouwen, mannen en kinderen, die afgelopen zaterdag naar het Museumplein in Amsterdam trokken om te demonstreren onder het motto

                    ‘No blame but Change’

De beerput is open en men staat op. Het is genoeg geweest en het taboe mag worden doorbroken. Vrijheid! Het lijkt erop dat het een vervolg krijgt. Bedrijven kijken naar hun beleid en of er een vertrouwenspersoon aanwezig is. De bal rolt, en mag niet weer stoppen.

Ik ben dankbaar mee te mogen helpen om de chaos die bij velen in het hoofd aanwezig is na seksueel misbruik, een plek te geven.

<< Vorige pagina