Cirkels - Blog

Cirkels

Cirkels

Cirkels.

In mijn live Q&A uitzending in mijn besloten groep kon men vragen stellen over mijn boek, mijn proces en mijn leven. Leuk om te doen en een nieuwe stap naar zichtbaarheid, en ik had geen idee welke vragen te verwachten. Ik heb ook daarbij één van mijn vele talenten ontdekt. Ik zag geen vraag verschijnen op het beeldscherm. En nu?! Ik bleef kalm en merkte dat deze onverwachte situatie me niet in de macht had en kon ik er alleen maar om lachen. Gelukkig was er iemand uit de groep die me via Messenger attendeerde dat er wel degelijk vragen waren. Tja, even met de muis scrollen en ik zag de vragen.

Een paar dagen voor mijn Q&A verschenen er cirkels in mijn gedachten en wist wat die me wilden vertellen. Allemaal cirkels, en in het midden sta ik en in elke cirkel plaats ik de mensen in mijn leven om me heen. Hoe dichter in gevoel de mensen bij mij staan, hoe dichter ik hen in de cirkel om me heen plaats. Hoe verder de mensen van me af staan, maar wel een rol spelen in mijn leven, dan zet ik die in de buitenste cirkel neer. Het maakt niet uit hoeveel mensen je in een cirkel plaats en het maakt ook niet uit wie je waar neerzet. Voel hoe dicht de mensen in je leven om je heen staan en plaats hen in de desbetreffende cirkel die goed voelt voor jou. 

Kijk eens naar de cirkels om je heen.  Welke mensen in welke cirkel hebben nog invloed op je leven? In hoeverre kunnen opmerkingen je nog raken en je doen wankelen en dat je van slag bent en je eigen ik weer kwijt bent? Dat jij je aanpast aan die ander, je stem niet laat horen, maar je laat zwijgen. Door het uit te tekenen, wordt het zichtbaar in waar jij staat. 

Ik kan je vertellen dat in het verleden de mensen in de buitenste cirkel, en zelfs die niet in een cirkel stonden, mij konden beïnvloeden, dat ik me aanpaste als een kameleon en het belangrijk vond dat iedereen, maar dan ook iedereen, mij aardig moest vinden. 

Wauw! Kijkend naar mijn cirkel zie ik mezelf stevig en krachtig staan en ontdek dat er nog maar weinig mensen invloed kunnen hebben op mijn leven. Een paar mensen die in gevoel heel dicht bij me staan, en ik het toelaat dat zij me laten zwijgen. Ik ben me er bewust van dat mijn cirkel, mijn midden, mijn ik, me bijna niet meer laat beïnvloeden.

En als ik kijk naar de situatie die ik beschreef van mijn live Q&A, ook deze kon me niet beïnvloeden.  Ik bleef kalm en merkte dat deze onverwachte situatie me niet in de macht had en kon ik er alleen maar om lachen.

<< Vorige pagina