Complimentendag! - Blog

Blog
Seksualiteit

Complimentendag!

Complimentendag!

Een ander een compliment geven gaat ons gemakkelijk af, maar om jezelf een compliment te geven blijkt iets anders te werken. In gedachten denk ik dat we het allemaal wel doen, maar in het openbaar en dat iedereen het kan lezen? Mm, dit blijkt wel anders in elkaar te zitten. In mijn privégroep “Dansend op de golven van het leven” binnen facebook heb ik deze vraag gesteld. De reacties stroomden binnen, met verschillende kanttekeningen, dat het toch wel spannend was om jezelf zo bloot te geven. Want iedereen kan lezen welk compliment jij jezelf geeft. Maar er was ook die ene reactie, dat het heerlijk voelt om het zo neer te zetten.

Tussen al die reacties ontbrak er eentje!
Mijn reactie, waar ik trots op ben! Ik ben trots op mijn privégroep die ik met angst in het leven heb geroepen en geen idee had hoe men zou reageren. Ik ben trots, apetrots op deze groep waar veiligheid, respect en vertrouwen hoog in het vaandel staan, en dat niet alleen, ik durf uit te spreken dat het een liefdevolle groep is waarin mensen een stap durven te nemen naar zichtbaarheid, zichzelf laten zien en daar weer liefdevolle reacties op mogen ontvangen. Reacties die hen sterkt en vertrouwen geeft om nóg een stap te maken.

Wat het mij doet, deze stappen die men maakt? Het maakt me gelukkig dat ik iemand verder op weg mag helpen. Voor een ander lijkt het misschien een kleine stap, maar o jee, wat kan die kleine stap belangrijk zijn en wordt er iets aangeraakt van binnen waardoor een volgende stap weer wordt gemaakt.

Wil jij ook een stap maken naar zichtbaarheid maar vind je het spannend? Meld je dan aan bij deze privé groep "Dansend op de golven van het leven", het platform om een stap naar zichtbaarheid te maken op facebook.

<< Vorige pagina