Dans!

Dans!

​​​Het is vrijdagavond 8 uur. Ik loop naar het voorraadhok en pak de flessen fris, chips, de gesneden stukjes worst, kaas en komkommer en zet het op de kar. Ik rij de kar naar de bewoners die tv aan het kijken zijn. Het is borrelavond en maken we er een gezellige boel van. De verschillende vrolijke klanken, van het muziekprogramma wat op staat, galmen de woonkamer binnen. 

De bewoners genieten. Zittend op mijn stoel maak ik dansbewegingen op het ritme van de muziek. Het zet meteen iets in werking bij één van de bewoners, die na een brede lach op het gezicht meteen begint mee te bewegen, waarop ik van mijn stoel opsta en de bewoner uitnodig om te dansen. ​

Het is een prachtig gezicht om te zien hoe de bewoner geniet en wij meebewegen op het ritme van de muziek. En een andere bewoner hard meelacht en in de handen meeklapt.
​ 
Muziek, dansen. Als je `s morgens vroeg een swingend en vrolijk nummer opzet en meebeweegt, dan gebeurt er iets in je lijf. Het zorgt meteen voor een vrolijke noot en al jouw cellen in je lijf daarop positief reageren. Een heerlijke start van de dag
​ 
Wist je dat het ook een mooie en bijzondere vorm is om je lijf te voelen, in je lijf te komen, om die verbinding te maken met je lijf, het één zijn met je lijf. ​

Of jij nu die verbinding bent kwijt geraakt door seksueel misbruik of door welke situatie dan ook, het is een prachtige oefening om weer verbinding te maken. En kan het ontzettend spannend zijn, om je lijf heel voorzichtig te laten meebewegen op de beat van de muziek. 

Ga het maar eens proberen als er niemand thuis is en laat jezelf gaan. Heel voorzichtig met kleine bewegingen die jij zo groot kan maken als jezelf wilt. Het zet letterlijk en figuurlijk iets in beweging.

En ben je zover om nog een stap verder te gaan. Omarm jezelf tijdens het dansen, strijk met je handen over je armen, je benen, je buik, je schouders en over je gezicht.

​​
 

 

<< Vorige pagina