De eerste keer - Blog

Blog
Seksualiteit

De eerste keer

De eerste keer

Zo, het is de eerste keer dat ik na de verhuizing weer achter mijn laptop zit te schrijven. Welke verhuizing? Mijn vriend is bij mij ingetrokken en woon ik sinds 17 jaar weer samen. Een hele positieve levensverandering kan ik je vertellen. En hoe het voelt om weer te schrijven? Heerlijk om die woorden weer te zien verschijnen op het beeldscherm. 

Verhuizen, het brengt heel wat teweeg en ik kan het weten uit eigen ervaring. Voor het inpakken, gaat er van alles door je handen. Neem ik het mee, gooi ik het weg! Het was een hele klus en ook nu staan er nog vele dozen, kratten in de schuur die mogen worden uitgepakt. Al heb je alles zelf ingepakt, het blijft een verassing wat eruit komt. 

Tja, een verassing. Stel je eens voor dat je naar die doos blijft kijken en het niet wil uitpakken. Uit angst om wat je tegenkomt. Stel je eens voor dat iemand die seksueel misbruikt is, die doos openmaakt in jouw bijzijn en je vertelt wat hem of haar is overkomen. Stel je eens voor dat een bewoner met een vraag bij jou komt over seksualiteit en jij uit angst die doos dicht laat zitten. Stel je eens voor, wat je tegen zou kunnen komen en het liefst maar wegdraait van die doos. Net doen of die er niet is. 

Je kan wel net alsof doen, maar diep van binnen weet jij dat die ingepakte doos daar staat en je aan blijft kijken. Misschien wel achtervolgt. Zou jij voorbij die angst durven stappen om het uit te pakken en te ontdekken wat eruit die doos komt. Zodat jij die ander kan helpen, als het is maar een luisterend oor bieden. En kan jij die hulp niet bieden of de vraag van die bewoner niet beantwoorden? Weet dan dat er altijd iemand is die hulp kan bieden en het mogelijk is om samen op zoek te gaan. 

Gehoord en gezien willen worden en bovenal serieus worden genomen. Misschien ben jij een ingepakte doos tegengekomen en staat deze je nog steeds aan te staren! Weet dat ik van uitpakken houd en die starende doos met beide handen omarm om de ander verder op weg te helpen. 

Voor als je mijn autobiografie wilt bestellen waarin ik mijn verhaal deel, over mijn verhuizing in 2016, en welke positieve veranderingen het met zich mee heeft gebracht in mijn leven.

<< Vorige pagina