De Grote Verbouwing - Blog

Blog
Seksualiteit

De Grote Verbouwing

De Grote Verbouwing

De Grote Verbouwing, een programma op de televisie op zondagavond waarin mensen hun droomhuis laten bouwen of zelf bouwen. Afgelopen zondag was het een bijzondere aflevering, vond ik. Een man had door de jaren heen van alles verzameld, een oude wc in een hokje dat bijna uit elkaar viel, oude deuren, oud hout, een kajuitraam en nog een hele grote diversiteit aan verschillende materialen. Niets was hem te gek en overal zag hij de waarde van in en bewaarde alles in dozen, kratten en in loodsen. 

Na jaren van verzamelen was het zover. Al het oude materiaal kon worden gebruikt voor zijn droomhuis. Eén ding was zeker, de oude sfeer en de liefde dat het uitstraalde moest worden behouden. Er werd druk gebouwd, en een aantal werkmannen krabden zich achter de oren en vroegen zich af wat ze ermee aan moesten en konden het niet laten om het voorstel te doen om nieuw materiaal aan te schaffen. Maar hij weigerde. Zijn droomhuis zou worden gebouwd met al het oude materiaal. Het huis waarin hij in geloofde. Aan het eind van het programma komt de presentator wederom een kijkje nemen. Hij is verbaasd over het droomhuis. Alle oude en beschadigde elementen waren bewaard gebleven en het huis ademde de liefde uit, die de eigenaar voor ogen had. 

Is het ook niet zo met ons leven? Je verzamelt van alles door de jaren heen. Ervaringen die je soms beschadigen, oude elementen die je niet kwijt raakt, en ook jij soms verrast wordt als je een doos opent en vergeten bent wat erin zit en het op het juiste moment tevoorschijn komt. Je ontdekt bij het openen de liefde in wat je hebt meegenomen en dat het steeds meer een deel vormt van wie jij bent. Alles is omgezet in kennis en je voelt dat je fundament steviger is geworden en steeds meer gelooft in je eigen kunnen en je door niets of niemand laat weerhouden. En dan is het moment daar, jouw droomhuis is klaar en mag worden getoond aan de wereld. En de wereld mag zien welke kennis jij in je hebt, de liefde die jij in je hebt om te delen, de liefde om een ander te laten groeien opdat ook zij hun droomhuis kunnen neerzetten.

 

Jouw droomhuis, is het klaar?!

<< Vorige pagina