De kracht van het herhalen - Blog

Blog
Seksualiteit

De kracht van het herhalen

 De kracht van het herhalen

De kracht van het herhalen

Hoe vaak herhaal jij iets in je leven? En wat is de reden hiervan?

Ga je naar een sportschool? Hoeveel herhalingen maak je dan tijdens het trainen? Met welk doel? Je wilt vooruitgang, je fitter gaan voelen, meer uithoudingsvermogen, meer spiermassa. En het lukt door het alsmaar herhalen…en je zelfvertrouwen groeit. 

Een opleiding of cursus, herken je dit? Hoe vaak herhaal jij iets voor een toets of examen? Je gaat net zolang door totdat je het weet en elke cel in je lijf het onthoudt…en je zelfvertrouwen groeit. Leren autorijden, fietsen, herhalen, totdat elke cel in je lijf het weet en het een automatisme wordt. Zonder na te denken voer je elke handeling perfect uit…en je zelfvertrouwen groeit.

Mediteren kan knap lastig zijn in het begin. Herhalen totdat je de stilte hebt gevonden. De stilte die je leert luisteren naar je hart, je de weg wijst zodat jij je leven kunt leiden dat voor jou is bedoeld…en je zelfvertrouwen groeit.

Waarschijnlijk sta je er niet bij stil, maar dat is de kracht van het herhalen. Hoe zit het dan met onze gedachtes en het herhalen hiervan? Welke gedachtes komen er voorbij in je hoofd? Negatief of positief?

Negatief. Ik voel me niet goed, ik ben dom, ik kan het niet, ik heb geen kracht om het uit te voeren, ik heb geen geluk in mijn leven, ik ben niets waard, enzovoort. Herhalen, totdat elke cel in je lijf het voelt en jij het gaat geloven…en je zelfvertrouwen afneemt.

Positief. Ik ben krachtig, ik ben mooi, ik ben sterk, ik ben gelukkig, ik heb alle vertrouwen mezelf. Herhalen totdat elke cel in je lijf het voelt en jij het gaat geloven. Niet alleen geloven, maar ook zeker weet dat jij krachtig, sterk, mooi en bijzonder bent…en je zelfvertrouwen groeit.

Welke gedachtes ga jij herhalen?

<< Vorige pagina