De taal van mijn hart - Blog

Blog
Seksualiteit

De taal van mijn hart

De taal van mijn hart

Natuurlijk spreekt elk hart zijn eigen taal en is het soms lastig om elkaar te verstaan. Het is een kunst om elkaar te begrijpen en is daar één oplossing voor! Vragen stellen, zodat je gaat begrijpen welke taal de ander spreekt. Een oordeel hebben is heel gemakkelijk, vooral als we vanuit onszelf kijken.

De taal van mijn hart…zo spreekt ook elke bewoner zijn eigen taal in seksualiteit en kan het totaal niet aansluiten bij de taal die jij gebruikt of benoemd of misschien wilt horen. Zal ik een voorbeeld geven. Je zit in gesprek en ineens out of the blue is daar die vraag.
‘Ik wil n uken’

Poeh, die komt even binnen of niet! En nu niet meteen reageren. Ga gewoon eens voelen wat ervan binnen bij je gebeurt.
✅Verschijnt er een muur
✅Beneemt het je de adem
✅Worden je ogen groter
✅Ben je even uit het veld geslagen.

Tja die taal hè die misschien even anders is als de jouwe? Wat zou je eerste reactie zijn? Neem je een berispende rol aan die zegt, ‘dat hoort niet, dat mag niet, wil je andere woorden gebruiken, dat is niet netjes.’ 

Hoe anders zou het gesprek gaan als je een eerste open vraag zou stellen, ‘wat is n uken eigenlijk?’
Het kan maar zo zijn dat het antwoord je verbaasd en er heel iets anders uitkomt dan wat in jouw taal n uken betekend. Dat is begeleiden, dat is toch onze taak. Vragen stellen, de vraag achter de vraag om helder te krijgen wat er speelt.

Bekijk het vandaag eens vanuit de ander, i.p.v. uit jezelf.

<< Vorige pagina