Donau

Donau

Rivier de Donau, wie kent die niet, ontspringt in het Zwarte Woud. Het is een regenrivier, wat inhoudt dat het wordt gevoed door grond- en regenwater. Het beginpunt bestaat uit een aantal hele kleine stroompjes. Je kunt bijna zeggen, van niets naar iets. Het water zoekt zijn weg en bij het vervolgen komen er meer en meer stroompjes bij; het ontstaan van een prachtige rivier.

Letters vormen woorden, woorden vormen zinnen. Vegen en strepen vormen prachtige schilderwerken. Neem een bolletje wol, zet wat steken op de breipen en er ontstaat er een trui. Uit spijkers, schroeven en hout kan een mooie kast ontstaan. Zie jij hoe prachtig, krachtig en uniek die Donau is en vanuit het niets iets ontstaat? En letters, vegen, een bolletje wol en spijkers tot iets worden gevormd? 

Net als jij en ik als mens, uit het niets ontstaat er iets. En het iets wordt meer, veel meer door de ervaringen die jij meekrijgt in het leven. Die ervaringen die ook jou tot een krachtig, prachtig en uniek mens maken. Ach, weet je, ik vertel je iets wat jij al weet. Na het weten komt het voelen dat het werkelijk zo is. Ben jij het werkelijk vergeten hoe uniek jij bent? Loop vandaag eens extra langs die spiegel en kijk eens goed naar jezelf. 

 

<< Vorige pagina