Durf jij dat schaap te zijn? - Blog

Durf jij dat schaap te zijn?

Durf jij dat schaap te zijn?

Appen, het is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Heel handig moet ik zeggen, kort, meteen contact. Nadelen? Zeker! Ik was in gesprek met een oud collega en vroeg hoe de nieuwe baan haar beviel. `Ja, leuk,  het is wennen en heel anders`, antwoordde ze.

Gaandeweg het gesprek kwam het appen ter sprake. `Ze hebben hier een app werkgroep. Ik heb meteen aangegeven dat ik er niet in wil.` `Zo, wat goed van je`, was mijn reactie en herken dit. Op mijn werk is mijn huisnummertelefoon bekend en bij een aantal collega`s mijn 06 nummer. Bijna iedereen weet dat ik er niet blij van word als men mij benadert op mijn 06. Het altijd beschikbaar zijn, voelt niet goed. Wanneer ik vrij ben, wil ik vrij zijn van mijn werk. En wanneer ik thuiskom en zie dat men heeft gebeld, bel ik terug.  Zo heb ik niet de kans dat ik vierentwintig uur per dag wordt gestoord.

Hetzelfde geldt voor mijn praktijk op een iets andere manier. Mijn bedrijfsmail komt niet binnen op mijn telefoon. Voor mij werkt dit het beste, creƫer ik rust en heb ik voor de volle 100% aandacht voor de vrouwen die ik coach.

`Hoe was de reactie op je werk toen je dit aangaf?`, vroeg ik haar. `Het gaf veel weerstand. Maar ik word er onrustig van en het voelt niet goed. Maar sinds ik dit heb aangegeven, zijn er meer collega`s die mijn voorbeeld volgen.` Mijn hart maakt altijd een sprongetje bij dit soort verhalen. Wat een prachtig rimpeleffect is er ontstaan bij de vele collega`s die de angst hadden om dit uit te spreken.

Waarin geef jij je grens aan vandaag en durf jij het schaap te zijn die over de dam heenstapt?

<< Vorige pagina