Een fotografisch geheugen. - Blog

Blog
Seksualiteit

Een fotografisch geheugen.

Een fotografisch geheugen.

Dat lijkt mij wel wat! Jou ook? Toch denk ik dat wij dit allemaal in ons hebben. Een voorbeeld. Hoe goed ken jij je lichaam? Ik zal iets specifieker zijn met wat ik bedoel. Ken jij elk sproetje, moedervlek, bultje en plekje op je huid? Nee! Mmm, ik durf te wedden dat het wel zo is, maar dat jij je hier niet bewust van bent. Als er een plekje, moedervlek of sproetje opeens verschijnt op je huid, dat jij dit meteen ziet en zodanig als onbekend herkent. Het aanraakt, bekijkt en je afvraagt hoelang het er al zit.

Gek hè, dat jij nu weet dat je een fotografisch geheugen hebt wat je huid betreft. Een landkaart die in je brein is opgeslagen en je er maar naar hoeft te kijken en een vreemd land meteen herkent.  
Het vertelt mij dat er in ons brein zoveel is opgeslagen waar wij geen weet van hebben, omdat we er ons niet bewust van zijn en maar een klein deel gebruiken van ons brein.
 
Stel je eens voor dat jij je bewust wordt van de kracht die in je zit? Stel je eens voor dat jij het onbekende in jezelf gaat herkennen? Stel je eens voor dat jij ontdekt dat jij vanuit je volle potentieel kunt gaan leven? Stel je eens voor, wat ik me nooit had kunnen voorstellen, hoe mijn leven is veranderd om het onbewuste in mij bewust naar voren heb laten komen? Stel je eens voor dat ook jij dit in jezelf kunt ontdekken? Hoe zou dit voor jou zijn?

<< Vorige pagina