En waar begin je dan? - Blog

Blog
Seksualiteit

En waar begin je dan?

En waar begin je dan?

Ik had geen idee! Dat het taboe seksualiteit aanwezig was op de werkvloer was een feit. Als een rode draad liep het door mijn SPW-opleiding heen. Mijn laatste opdracht was geboren en ging op onderzoek uit of er behoefte was om het stuk seksualiteit te bespreken. En ja, hoognodig bleek.

Het was de bedoeling om iemand uit te nodigen die een voorlichtingsavond kon geven. Mijn opdracht verliep heel anders dan ik voor ogen had en voelde een diepe teleurstelling. Vanwege financiële redenen ging de avond niet door. Maar dit hield de bewoners niet tegen en zochten ze mij op met hun vragen.

Paniek, want wist ik nu! Niets! Maar er was een deur opengezet en de bewoners teleurstellen kon ik niet en ging op onderzoek uit. Mijn kennis en ervaring breide zich uit en uiteindelijk gaf ik workshops binnen de organisatie en een mbo-opleiding. Mijn zelfvertrouwen kreeg een boost. 

Weet je, loop niet weg als er een deur is opengezet en denkt er niets vanaf te weten. Begin bij het begin, draai het de rug niet toe en ontdek hoe die bal die voor jou bestemd is, langzaam naar je toe rolt. Dan komen de antwoorden vanzelf. En denk jij nog steeds dat je niet veel kennis in je hebt zitten?Schrijf echt alles op wat je weet! Het zal je doen verbazen en jouw zelfvertrouwen een enorme boost geven.

<< Vorige pagina