Fijne feestdagen - Blog

Blog
Seksualiteit

Fijne feestdagen

Fijne feestdagen

Ik staar naar de lege pagina en vraag me af wat te schrijven. Het afgelopen jaar is omgevlogen en hadden we allemaal gehoopt, of verwacht, dat het jaar er anders zou zien dan het voorgaande. Vrij van..vrij om te gaan en staan waar jij maar wilt. 

Helaas is het anders en zijn vele mensen een deel van hun vrijheid kwijt omdat ze anders denken. Iets wat wij nooit voor mogelijk hadden gehouden, dat dit ooit zou ontstaan. En zijn er nog vele mensen die in angst leven. 

Ik weet hoe het voelt om in angst te leven. Of mét een angst en kan je vertellen dat angst vertroebelt en liefde verbroederd. Als je uit die angst stapt zal je ontdekken dat het leven er anders uitziet, dan leven met en in die angst. 

Ik zie het om me heen gebeuren dat velen daaruit stappen en durven uit te spreken wat ze voelen, denken en wat hen is overkomen. Een diep respect heb ik voor díe mensen! 

Het maakt niet uit waarin of waarmee. Of het nu gaat om seksueel misbruik of het taboe in de zorg doorbreken. Ze gaan het belang ervan inzien, voor henzelf en voor een ander. Het maakt je sterker en krachtiger om te weten dat je niet alleen staat.

Misschien was jij die ene druppel het afgelopen jaar en heb je een prachtig rimpeleffect gecreëerd. 

Voorbij die angst durven te gaan en een andere wereld ontdekken. Dat het zonder slag of stoot gaat? Nee, er zijn altijd emoties mee gemoeid en geloof ik erin dat ook dit er mag zijn. Want voorbij die emoties is er licht. 

Lieve mensen, dank jullie wel voor het afgelopen jaar. Het lezen van mijn blogs, de reacties en het openstaan. Bij deze wil ik iedereen hele fijne dagen, wensen met veel licht en liefde. En blijf ik geloven en vertrouwen houden, dat 2022 een jaar wordt in vrijheid. Een jaar vol liefde, acceptatie en gelijkheid. En vergeet niet, dat jouw gedachten altijd vrij zijn om te gaan waar ze naar toe willen.

<< Vorige pagina