Hagewinde - Blog

Blog
Seksualiteit

Hagewinde

Hagewinde

De een vindt het een plant, en de ander vindt het onkruid. Ik kwam de Hagewinde tegen in mijn tuin, een prachtig groen blad met een nog mooiere, witte bloem. Maar als je hem goed in de gaten houdt, zie je wat de plant doet. Hij kruipt langzaam omhoog en slingert zich een weg om andere planten heen. Nog steeds lijkt het een lieve plant, maar hij blijft langzaam omhoog kruipen en na een tijdje wordt het zichtbaar wat zijn doel is. Hij smoort de andere planten zodat die niets meer te vertellen hebben in de tuin. 

De Hagewinde doet me denken aan een korte relatie die ik heb gehad. Een mooie man met vele kwaliteiten. Heel langzaam kroop hij om me heen en wist het elke keer zo te brengen dat ik aan mezelf ging twijfelen. Alles lag aan mij en ik werd stiller. Ik was aan het stikken en raakte verder bij mezelf verwijderd. Tijdens de relatie doofde mijn vlam en zat er niets anders op dan me ziek te melden en gaf een andere situatie de schuld. 

Maar ik werd wakker geschud! Mijn ex schoonvader lag op sterven en ik werd gebeld om afscheid te nemen. Mijn vriend zei. `Ga maar.` Ik keek in zijn ogen die tot spleetjes waren samengeknepen en me heel iets anders vertelden, namelijk. `Ik wil niet dat je gaat!` 

Deze non verbale reactie van hem was voldoende om me wakker te schudden en me los te rukken. Ik was toch zeker niet al die jaren zo gegroeid om het weer weg te geven? En er was niemand in de hele wereld die mij tegen kon houden om afscheid te nemen van mijn ex schoonvader. 

Voor alle mensen die een Hagewinde in hun tuin hebben in welke vorm van relatie dan ook? Verwijder de wortel en twijfel nooit aan jezelf bij het verwijderen. Want weet dat jij mooi bent en het waard bent om te bloeien!

<< Vorige pagina