Het leven bestaat uit keuzes maken.… - Blog

Blog
Seksualiteit

Het leven bestaat uit keuzes maken.…

Het leven bestaat uit keuzes maken.…

Gisteren heb ik mooie woorden gedeeld op facebook en instagram die ik heb mogen ontvangen van een prachtige vrouw na het volgen van mijn coachtraject. Het raakt me elke keer weer, niet alleen de woorden, maar ook de stappen die er tijdens elke reis worden gemaakt. En zal ik daar waarschijnlijk nooit genoeg van krijgen.

Zo deelde ik ook mijn frustraties rondom instanties die betrekking hadden op de uitbreiding van zorg voor mijn moeder. Dat ik de gelukkige ben die de formulieren mag invullen en dat het vele malen niet compleet was, terwijl me anders was verteld.  Het heeft me nogmaals duidelijk gemaakt dat het niet bij mij past om in hokjes te denken. Het geeft me een beklemmend gevoel, alsof ik stik en mezelf niet kan ontwikkelen. 

In 2002 ben ik gestart met een SPW-opleiding. Mijn intentie was om persoonlijk begeleider te worden, het leek me super. En ik ben een paar keer ter vervanging van een zieke collega persoonlijk begeleider geweest. Hoe ik me voelde? Ongelukkig! Ik had geen vrijheid en moest voldoen aan wat er van mij werd verwacht. Papieren invullen en veel computerwerk. 

Ik liep het kantoor binnen van het toenmalige locatiehoofd en zei. `Als er weer een vacature vrijkomt voor een persoonlijk begeleider hoef je het niet te melden, ik ga niet solliciteren.` Met grote ogen en een. `HUH, niet? Jij? Hoezo?`, keek ze me verbaasd aan.

Ik kon niet anders dan mijn gevoel volgen en sta nog steeds volledig achter mijn beslissing en zeg altijd.  `Al bieden ze me duizend euro meer, ik hoef er niets eens over na te denken, mijn antwoord blijft hetzelfde.` Alles viel op zijn plek en heeft het zo moeten zijn, want juist door die beslissing mijn gevoel te volgen, kon ik me richten op het taboe seksualiteit en kreeg binnen de kaders van het beleid alle vrijheid. 

Tja, kaders, ook daar. Maar die kaders, alleen al om daarbinnen te werken, gaven me een vrijheid omdat men het op de werkvloer al lastig vond om het bespreekbaar te maken. Dus ja, ik had alle vrijheid om me daarbinnen te ontwikkelen. En zo heb ik ook die vrijheid ontdekt in het coachen, geen hokjes, geen programma. Puur afstemmen, invoelen op de vrouw die ik mag coachen, zodat zij haar eigen unieke authentieke ik mag ontdekken om vanuit daar te gaan schijnen.

 Durf jij je gevoel te volgen, ondanks dat je twijfelt of het goed is?

<< Vorige pagina