Het zit tussen je oren! - Blog

Blog
Seksualiteit

Het zit tussen je oren!

Het zit tussen je oren!

Mmm. Laten we nu eens kijken wat er feitelijk tussen je oren zit. Je gezicht met ogen, mond, wangen, neus, haar, wenkbrauwen, etc. Feitelijk hè! Maar ook je gedachten zitten tussen je oren. Dat jij niet mooi bent. Dat jij niet slim bent. Dat jij bang bent voor. Dat jij nooit goed genoeg bent. Dat jij nooit, niet, nee, altijd.

Mijn negatieve gedachtes hebben mij jaren beheerst. Onderstaand is een stukje uit mijn autobiografie ‘Wees stil en luister.’ 

Mijn smeekbede helpt niet en is het na een aantal paniekaanvallen tijdens het lesgeven genoeg geweest en tijd om met mezelf het gesprek aan te gaan. Met mijn handen voor de ogen zit ik in elkaar gedoken op de stoel. Dit kan zo niet langer, Alie, jij maakt jezelf gek, alleen jij en niemand anders. Natuurlijk kijken al die mensen naar jou. Je staat voor een groep mensen die jou volgen en jij geeft hun les en het gaat goed! Hou toch op met al die stomme gedachtes, wat ga je ermee doen? Zo doorgaan of…

Alles wat in me zit komt eruit, tranen, paniek, angst, terugkijken en dan mijn antwoord. Alleen ik ben verantwoordelijk voor deze gedachtes en niemand anders en ook alleen ik kan deze doen verdwijnen. Mijn bewustwording. 

Ben jij je bewust van jouw belemmerde gedachtes, ja het zit tussen jouw oren! Jouw gedachtes die ervoor zorgen dat je blijft stilstaan. Jouw gedachtes die ervoor zorgen dat je wegkruipt. Jouw gedachtes die, alleen maar jouw gedachtes zijn.

<< Vorige pagina