Ik ben mens….dus spiritueel?! - Blog

Blog
Seksualiteit

Ik ben mens….dus spiritueel?!

Ik ben mens….dus spiritueel?!

Ik ben mens….dus spiritueel?!

Het is zo mooi om verschillende reacties te mogen ontvangen op mijn bekentenis. Ik ben ook spiritueel, wat fijn voor je, kun je mij er meer over vertellen? Bijzonder hoor, maar ook andere reacties zoals zielig, beetje de weg kwijt, geitenwollen sokken en zweverig.

Zielig, ja, ik kon mezelf heel zielig vinden in het verleden, dan pakte ik mijn slachtofferjas van de kapstok en trok die aan, en wat zat die behaaglijk! De weg kwijt, zeker!
Jarenlang was ik de weg kwijt, op zoek naar mijn ware ik en naar mijn doel in het leven. Tijdens mijn burn-out vond ik mijn weg en mijn ware ik. En wat de geitenwollen sokken betreft.
Zodra de herfst zijn intrede doet, komen mijn geitenwollen sokken tevoorschijn en verwarmen ze heerlijk mijn voeten. Zweverig, ook dat klopt.
Ik heb het wel eens geprobeerd om te zweven, maar helaas, het is me nog nooit gelukt en sta ik nog steeds met beide benen stevig op de grond, nuchter en wel.

Wat houdt spiritualiteit dan wél in voor mij? Dat ik op zoek ben naar mezelf, wie ik daadwerkelijk ben. Mijn ware ik, zonder blokkades, zonder oude overtuigingen en conditioneringen. Het volgen van mijn eigen weg, dat goed past en voelt bij mij. 

Als ik dan om me heen kijk, zie ik zoveel mensen die hulp krijgen van een psychiater, maatschappelijk werker, therapeut en ga zo maar door. Ze hebben vragen, zijn op zoek naar zichzelf, omdat ze onbewust hun blokkades voelen, onbewust weten dat ze van alles met zich meedragen wat niet van hen is, en nee, ze zijn niet spiritueel. Zij zijn alleen op zoek naar zichzelf.

Iedereen die een hart heeft is spiritueel.

En ja, laat ik dan geitenwollen sokken dragen en hebben geprobeerd om te zweven. En ja, laat het dan vreemd overkomen bij de ander. Dan ben ik schuldig aan het hebben van een hart. 

Mijn hart dat een prachtige, wonderlijke verbinding met het universum heeft.

 

 

<< Vorige pagina