Ik geniet - Blog

Blog
Seksualiteit

Ik geniet

Ik geniet

‘Ik geniet van de stukjes die je plaatst. Ik herken veel in je verhaal, ook het aangeven van mijn grens en hoe lastig dit is in bepaalde situaties. Ik wil wel reageren, maar vind het te eng, want iedereen kan het lezen!’

Deze reactie mocht ik van de week ontvangen, van iemand die mijn openbare pagina volgt. Natuurlijk superleuk, omdat ik hier weinig reacties krijg en het maakt dat ik soms twijfel. Maar deze reactie begrijp ik volkomen en maakt veel duidelijk. Want het heeft er mee te maken dat jij jezelf niet zichtbaar durft te maken. Een stap durft te zetten, zonder te denken wat een ander wel niet zal vinden. Nee, ik wil ook niet zeggen dat jij nu als een malle reacties moet gaan plaatsen. Maar dat je luistert naar wat je gevoel je zegt na het lezen van een post. En of het je vertelt dat jij een stap mag gaan maken voor jezelf, waarin en op welke manier dan ook.

Ik weet uit eigen ervaring hoe angstig het is om een stap te maken in het volgen van je eigen gevoel. En kijk nu eens naar mijn boek. Zo onzichtbaar als ik was, zo zichtbaar ben ik nu. Durf ik mezelf te laten zien, in wie ik ben en wil zijn. Daar is ze weer met haar boek! Ja klopt, ik ben er weer met mijn boek. Het kan maar zo zijn dat jij denkt; wil ze nu zo graag haar boek verkopen? Ik zou liegen, als ik nee zou zeggen. Want ik weet dat jij herkenning zal vinden in mijn verhaal, inzichten zal krijgen en ik weet dat mijn woorden helend werken. Maar of het mij nu hoofdzakelijk gaat om het verkopen. Nee!

Wat ik graag wil, is dat ik een ander gun om die stap te maken naar zichtbaarheid. Dat jij durft toe te geven aan je gevoel. Dat jij JA durft te zeggen tegen jezelf, en NEE tegen die ander waarin jij het toelaat dat zij je tegenhouden. Dat jij voorbij je angst gaat in wat een ander wel niet zal zeggen of vinden. Dat jij voorbijgaat aan je onzekerheid. En NEE durft te zeggen tegen je angst.

Gun jezelf die weg die voor is jou bedoelt, zonder invloed van die ander. Gun jezelf om te luisteren naar je hart, zodat jij kan gaan doen wat jou bestemd is en je gelukkig maakt. Dat is mijn boodschap, dat is wat ik eenieder van jullie gun. 

Heb jij een vraag aan mij of wil je iets delen van jezelf?! Stuur me dan geheel vrijblijvend een mail. Mijn mail adres is te vinden onderdaan mijn website.

Dan beantwoord ik je mail met liefde.

<< Vorige pagina