Ik heb op facebook mensen de gelegenheid geboden om mij vragen te stellen - Blog

Blog
Seksualiteit

Ik heb op facebook mensen de gelegenheid geboden om mij vragen te stellen

Ik heb op facebook mensen de gelegenheid geboden om mij vragen te stellen

En daar was een eerste vraag. `Alie, ben jij hooggevoelig?` Ja, heel duidelijk, en als kind was dit heel handig. Mijn voelsprieten stonden altijd aan, peilen hoe de sfeer thuis was. Dit was heel normaal, was ik een ster in het aanpassen en liep op mijn tenen. Waarschijnlijk heb ik al in die tijd mijn stevige kuiten ontwikkeld, want ik heb een periode letterlijk op mijn tenen gelopen vanwege de ongelooflijke pijn in mijn kuiten.

Maar het gaat nog zoveel verder die hooggevoeligheid en is me tijdens mijn burn-out verteld dat mensen met rood haar, bleke huid en blauwe ogen nóg gevoeliger zijn dan de doorsnee mens. Dubbel gezegend, zal ik maar zeggen. En ja, alles komt drie keer zo sterk binnen bij mij.

Gelukkig kan ik het nu filteren, maar vóór mijn burn-out was dit niet altijd even gemakkelijk! Ik kreeg wel eens te horen dat men mij hard vond, dat ik niets liet zien van mijn emoties. O ja, mijn muur die ik had opgebouwd, was niet voor niets aanwezig. Het was mijn bescherming. Als die muur weg zou vallen, dan, ja, dan...zou mijn leven heel lastig zijn geweest omdat ik dan mijn emoties niet meer in de hand zou hebben gehad. Dan zou ik al het verdriet en pijn van die ander met me hebben meegenomen. En dit wilde ik vooral niet laten zien, dat ik een emo bak kon zijn. 

Ken je de film Hatchi? Die heb ik één keer gezien in mijn leven en kan je vertellen, nooit weer!
Ik heb het verdriet van die hond weken met me meegedragen. En nu nog, wanneer ik eraan denk, voel ik weer die emoties. Ja, ik heb waarschijnlijk meer tijd nodig dan een gemiddeld mens om dingen een plekje te geven, te verwerken. En heb ik ook heel lang niets van mezelf begrepen, wat de reden was dat ik me altijd anders voelde dan iedereen om me heen.

Totdat het boek `Follow Your Senses` van Felix Brabander op mijn pad kwam, alsof die man mij had beschreven, en ik eindelijk thuiskwam. Gelukkig heb ik door de jaren heen geleerd om te filteren en draag ik zeker niet meer alles met mij mee. Loslaten, wetende dat het niet van mij is, voelt heel bevrijdend. Maar er is ook een mooie en bijzondere kant aan mijn hoogegevoeligheid. Wil je meer op de hoogte blijven of heb jij ook een vraag aan mij? Dan is het abonneren op mijn nieuwsbrief een optie of een mail sturen. 

<< Vorige pagina