Ik leef mijn leven en neem mee - Blog

Blog
Seksualiteit

Ik leef mijn leven en neem mee

Ik leef mijn leven en neem mee

Humor, een wezenlijk en belangrijk onderdeel in het leven. Is het aanwezig in jouw leven? Bijzonder is dat er naast het niet toelaten van verdriet of boosheid, er ook mensen zijn die moeite hebben met lachen, een grapje maken. Het leven heel serieus zien en het daardoor zwaar kan voelen. Ik ben niet alleen een mens die veel voelt bij de ander, maar ook visueel ben ingesteld en een houding veel te vertellen heeft. Hangende schouders verteld mij dat jij iets met je mee kan dragen. En misschien is het niet eens van jou wat je meedraagt.
 
Denk maar aan een zware koffer die je moet tillen. Puffen, kreunen en steunen, je wordt al moe bij de gedachte. Deze bagage kan je het lachen doen vergaan, of dat je lacht maar dan als een boer die kiespijn heeft. Wat zou het fijn dat jij die koffer niet langer meer hoeft mee te zeulen en dat het lachen spontaan zal gaan. Zonder die kiespijn.
 
Een leven zonder lachen, kan jij je het voorstellen? Ik niet! En weet je, lachen verhoogt je frequentie, je krijgt er energie van en gaat vrolijker in het leven staan. Dan heb ik het over écht lachen en niet het weg lachen.

<< Vorige pagina