Ik wil het heel graag, voelen hoe het is om met een vrouw te vrijen! - Blog

Blog
Seksualiteit

Ik wil het heel graag, voelen hoe het is om met een vrouw te vrijen!

Ik wil het heel graag, voelen hoe het is om met een vrouw te vrijen!

Je werkt in de zorg, krijgt deze vraag en luistert aandachtig. Je neemt je bewoner serieus en maakt tijd om het te bespreken. Ineens krijgt het gesprek een totaal andere wending en voor je het in de gaten hebt grijpt de bewoner jou vast en trekt zich naar je toe. Schrik, paniek, angst. Jij rukt jezelf los uit de stevige greep en geeft het duidelijk aan! `Dit is niet de bedoeling!’

Met de schrik in de benen loop je naar de personeelskamer en wilt wat jou is overkomen bespreken met je collega`s. Jij wil openheid creëren, dat er een duidelijk signaal is over de behoefte die er ligt van deze bewoner en dat er iets mee moet worden gedaan.

Het gaat niet alleen om het signaal. De verschrikkelijke ervaring die jou is overkomen wil je delen omdat het iets met jóu, als mens heeft gedaan. En jij wilt voorkomen dat het zich nog eens herhaalt bij een ander, en wie weet is er een collega die dezelfde ervaring heeft meegemaakt. 

Je zoekt steun, begrip en is het fijn om dit bij elkaar te vinden en bespreken welke actie er moeten worden ondernomen. Openheid is waar jij voor pleit!  Helaas krijgt ook dit gesprek een geheel andere wending. Je collega`s geven aan dat jij als medewerker het er misschien zelf wel naar hebt gemaakt. Omdat jij hebt geluisterd en dat jij de bewoner een opening hebt gegeven en zijn kans zag op je vast te grijpen. Men eindigt met de zin, `je moet het onderwerp vooral geen aandacht geven!’  En daarmee is het boek gesloten.

Daar zit je dan, met al je gevoelens en word je in een hoek geplaatst alsof jij de dader bent. Als jouw collega`s je niet eens serieus nemen, waar kan jij dan wel heen met je verhaal. Nergens?! En hoe moet jij verder op de werkvloer. Zwijgen en net doen of het nooit is gebeurd, de bewoner ontwijken? Hoe dan!?

En wat te denken van het signaal wat de bewoner afgeeft. Stel je eens voor dat die doofpot wordt geopend…Welke gevolgen zou deze doofpot hebben voor jou als medewerker en je bewoner?  

Ook in een team is het belangrijk dat er respect aanwezig is, dat jij je veilig kan voelen en het vertrouwen er mag zijn om alles te delen en vooral...serieus wordt genomen en dat er wordt geluisterd naar jou.

<< Vorige pagina