Ik wil seks! Wat is daarop uw antwoord? - Blog

Blog
Seksualiteit

Ik wil seks! Wat is daarop uw antwoord?

Ik wil seks!  Wat is daarop uw antwoord?

Stel je voor, jij werkt in de zorg en krijgt deze vraag van je bewoner? Hoe zou jij daarop reageren? Heb je een idee. Schrikken, boos worden, of verbaasd zijn over deze vraag. En toch kan deze vraag je worden gesteld en is het naar mijn mening een vraag die mag worden gesteld. Ik geef niet meteen antwoord, maar stel een wedervraag. Zou jij een wedervraag weten?  

Yess en meteen een onthulling. Het is de titel van mijn nieuwe boek. Een paar jaar jaren geleden heb ik deze zin zelf uitgeroepen bij een symposium waar het thema seksualiteit in de zorg onder aandacht werd gebracht. 

Voor de start zat ik tussen het publiek, het was de opening voor onze presentatie. Ik ging staan en keek degene naast mij aan en stelde deze vraag. Zie jij het voor je dat er iemand naast je opstaat en je deze vraag stelt?! Misschien komt er een beeld bij je boven als je dit zou overkomen. Want ja, hoe zou jij reageren?

<< Vorige pagina