Je kent ze wel! - Blog

Blog
Seksualiteit

Je kent ze wel!

Je kent ze wel!

De gesprekken waarbij het kleine vlammetje in jou meteen in vuur en vlam gaat staan. En ik weet wanneer dit bij mij gebeurt! Als het over het thema seksualiteit gaat, en vorige week was het weer zover! `Wat heb jij nu eigenlijk met die seksualiteit?`, werd mij gevraagd. Mijn antwoord was. `Nou, ooit vanuit mijn opleiding liep ik tegen het taboe seksualiteit aan in de……`

En los ga ik!
Mijn handen bewegen enthousiast mee. Tijdens het gesprek verschijnt er een lach op mijn gezicht, een serieuze blik en soms frustratie omdat het taboe nog steeds aanwezig is en omdat er te weinig aandacht aan wordt besteed.

Niet alleen aan mijn bewegingen is het zichtbaar, ook mijn stem deelt hetzelfde enthousiasme als mijn lichaam dat mee deinst op het ritme van mijn woorden. Soms zit ik een aantal octaven hoger en de ander keer, tja, dan is mijn stem luider door de irritatie die de nadruk op mijn woorden wil leggen.

Na het stoppen met mijn taak als aandachtfunctionaris dacht ik,  zo, dit is een afgesloten stuk in mijn leven dat me veel gegeven heeft en me verder heeft gebracht. Maar niets bleek minder waar en was er maar weinig voor nodig om mijn kleine vlammetje te laten ontsteken. Soms dacht ik wel eens, ach, Alie, laat het toch los. Maar nu weet ik zoveel beter, want het hoort bij mijn doel. Het is mijn missie in het leven om het taboe te doorbreken en mijn kennis te mogen delen.

Kijk eens naar jezelf, waar gaat jouw vlammetje vurig van branden?  Wat heeft het jou te vertellen? Voor meer informatie check mijn website

 

<< Vorige pagina