Jij bent zoveel mooier dan ik. - Blog

Blog
Seksualiteit

Jij bent zoveel mooier dan ik.

Jij bent zoveel mooier dan ik.

 

Jij bent zoveel mooier dan ik. Jij bent zoveel beter dan ik. Jij bent….vul het maar in omdat ik zeker weet dat jij dit kan!

Hoe vaak kijk jij op deze manier naar een ander? De ander die werkelijk in alles beter is dan jezelf? Ik begrijp het wel want ja, wie ben jij om op een positieve manier naar jezelf te kijken. Het is veel fijner, of moet ik zeggen veiliger, om naar de ander te kijken zodat we onze eigen kwaliteiten, onze positieve, onze bijzondere, onze mooie kanten niet onder ogen hoeven te zien.

Is het omdat jij het niet mag zien van jezelf. Is het een deel van de opvoeding die voorbijkomt en jou heeft verteld, ‘doe maar gewoon!’ Of ben je bang om te benoemen wat goed aan jou is, omdat het een waarheid is en je er misschien iets mee moet doen? Of omdat je slachtoffer bent van misbruik en je eigenwaarde totaal verdwenen is. Is iets van bovenstaande een overtuiging geworden?

Weet je, het is fijn om je te meten aan die ander. Want ja, het is onmogelijk om zo te zijn dan die ander. Wat maakt dat jij het onmogelijke wilt bereiken en jezelf afhankelijk maakt van een ander?

Het nadeel is, dat je aan het opboksen tegen een geest. Het nadeel is, dat jij je eigen mooie unieke IK geen aandacht geeft. Het nadeel is dat jij al die energie aan een ander geeft. Terwijl het zoveel mooier is om die energie aan je eigen UNIEKE zelf te geven Ja, je leest het goed! Je eigen UNIEKE zelf, waar geen tweede van te vinden is.

Benoem dagelijks wat mooi is aan jezelf, je kwaliteiten, wat positief is! Jij bent….Nee, dit moet het niet zijn! Het moet zijn: IK BEN…vul het maar want ik weet zeker dat jij dit kan!

<< Vorige pagina