Let`s talk about seks! - Blog

Blog
Seksualiteit

Let`s talk about seks!

Let`s talk about seks!

Normen en waarden. We hebben ze allemaal meegekregen vanuit onze omgeving. Als je naar jezelf kijkt, dan zijn er waarschijnlijk normen en waarden geweest waar jij niet meer achter kon staan bij het volwassen worden. Het kan een heel proces zijn om je eigen weg in te slaan, door bijvoorbeeld schuldgevoelens die om de hoek komen kijken.

Normen en waarden, ben jij je er ook van bewust dat je alles bekijkt vanuit je eigen wereld en het op die manier projecteert naar de omgeving? Wat het lastig kan maken om puur naar de ander te kijken en waar die vandaan komt.

Seksualiteit, normen en waarden in wat we allemaal meekrijgen en meenemen. Ik heb het gezien op de werkvloer. Een bewoner die in zijn eigen woorden een vraag stelt en meteen wordt gecorrigeerd vanwege zijn taalgebruik. Te grof, te direct en de reactie van de bewoner boekdelen sprak. Weg veiligheid, weg respect en weg vertrouwen.

Mijn normen en waarden, ik laat ze los en mag de bewoner zijn eigen taal gebruiken. Omdat ik erachter ben gekomen dat de bewoner nog geen andere taal kent.

<< Vorige pagina