Macht

Macht

Ongelooflijk maar waar. Je zou wensen dat het niet bestaat! Een bekend tv-programma is voorlopig van de buis gehaald. Vanwege. Juist, vanwege machtsmisbruik en seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wat is er aan de hand in de mediawereld. En ook is het níet het eerste bericht wat hierover verschijnt. Vraag jij het je ook af? Is dit het begin van een beerput die opengaat? 

Beroemd zijn. Denk jij dan werkelijk jezelf een bepaalde macht toe te mogen eigenen om misbruik te maken van! Het jezelf boven de ander stellen?! Er zijn ook andere geluiden. Ja dan moet er maar niet aan meedoen. Mee willen draaien in die wereld, dan lok je het toch uit?! Het is bekend dat het via het Gooische matras gaat. 

Bizar deze reacties en juist dít vele slachtoffers ervan weerhoudt om te praten. Uit angst veroordeelt te worden door de omgeving. Uit angst dat men je niet geloofd, alsof jíj als slachtoffer iets verkeerd hebt gedaan. 

Er is nooit, never geen excuus om misbruik te maken van een ander. Al ben je de paus, de koningin of weet ik veel wie?! Níemand heeft het recht, en níemand geeft jou het recht om zonder toestemming over de grens van de ander te gaan. 

 

<< Vorige pagina