NEE!!

NEE!!

Of het de gewoonste zaak van de wereld is, vanuit je intuïtie en gevoel NEE antwoorden zonder een enkele hapering. Kan jij dit? Of is er een twijfel aanwezig die ervoor zorgt dat jij overstag gaat en je intuïtieve krachtige NEE, een JA wordt. Welk gevoel komt er op dat moment bij jou binnen zodra jij gehoor geeft aan de vraag van je omgeving. Bij mij verschijnt er een steen in mijn buik, en mijn keel wordt even dicht geknepen en mezelf afvraag,’ wat is de reden dat ik me over laat halen, terwijl ik het niet eens wil.'

Waar zou het vandaan komen, zou onderstaande situatie er iets mee te maken hebben? Opa`s, oma`s, ooms, tantes, of wie dan ook maar het kind vraagt om een kus en knuffel. Het kind is heel resoluut en vanuit intuïtie en gevoel NEE antwoord, misschien zelfs het hoofd weg draait of wegrent.

Zie jij het voor je? En dan naar de goed bedoelde reacties van de omgeving, `ach niet eens een kleine knuffel of kus? ` En het kind gaat overstag door de smeekbedes van de omgeving. Voel jij wat dit met je doet?

Wat is er nu mooier en krachtiger dan een kind wat vanuit gevoel en intuïtie een duidelijke NEE laat horen. Laat de NEE van een kind geaccepteerd zijn. Als díe NEE er mag zijn, zou het zijn invloed hebben op het volwassen zijn? Het voorbeeld is één situatie, helaas zijn er ook anderen.

Als er achter de vraag van een kus of knuffel meer schuilt, en het goed bedoelde stemmetje van de omgeving voorbijkomt en het kind overstag doet gaan. Een kind wat als kind al kwetsbaar genoeg is.

<< Vorige pagina