Niet alles is wat het lijkt! - Blog

Blog
Seksualiteit

Niet alles is wat het lijkt!

Niet alles is wat het lijkt!

Bijgevoegde foto laat duidelijk zien dat op sociale media vele dingen mooier worden gemaakt dan het is in het ware leven. Nou, bij mij blijkt het andersom te zijn dan op de bijgevoegde foto. `Jij ziet er heel anders uit dan op je profielfoto bij je privé account op Facebook. Je bent kleiner en ik dacht dat je veel zwaarder, grover zou zijn.` Dit krijg ik vaak te horen als men mij voor het eerst ziet.

Tja, ik ben maar 1.68 meter en weeg 62 kilo. Niet heel groot en ook niet echt erg zwaar. Blijk ik ook als een blonde over te komen, terwijl ik een echte rooie ben. Mijn rode haarkleur verbleekt bij het ouder worden. Ook daarin is het een omgekeerde wereld, want als kind werd ik uitgescholden en haatte ik mijn haarkleur en vele jaren later nog steeds. Maar als men nu zegt. `Hee jij bent blond`, o, jee, dan weet ik niet hoe snel ik moet zeggen. ` Uuh, nee, hoor, ik ben een echte rooie!` 

Tja, zo zie je maar weer hoe een mens van binnen kan veranderen en een buitenkant je kan bedotten waar je bij staat. Dat jij en ik niet zien wat erbij de ander van binnen speelt. Het verleden wat hen heeft gevormd, en sommige overtuigingen nog behoorlijk in de weg zitten, en daardoor bepaalde reacties laten zien. En het van buiten een geheel ander beeld is, dan dat men zich van binnen voelt. Het is niet voor iedereen gemakkelijk om zich kwetsbaar op te stellen, en zie jij die sociale mediakant. Ja, het leven is één sociale media en is het zoveel anders dan dat de werkelijkheid soms laat zien.

Wie weet lukt het jou om bij die ander voorbij die sociale mediakant te kijken.
 

<< Vorige pagina