Nivea

Nivea

Nee, ik bedoel niet de pot Nivea die je in de winkel koopt. Toevallig hoorde ik gister, niet voor de eerste keer, een andere uitleg en is het te mooi om te laten liggen waar nivea voor staat.

Niet Invullen Voor Een Ander

Vul jij nog in voor een ander? Stel je voor dat jij dit doet. 

Houd dat in dat jij het vragen stellen ontwijkt? Houd dat in dat jij uit angst het antwoord niet wil weten? Houd dat in dat jij denkt geen antwoord te kunnen geven op een wedervraag? Houd dit in dat jij uit angst geen idee hebt hoe met het antwoord om te gaan?

Ik heb het zien gebeuren dat medewerkers geen vragen durven stellen met betrekking tot seksualiteit. Het ontwijken uit angst voor het antwoord. Hoe zit het met je eigen relatie? Durf jij op alle gebieden vragen te stellen? Ook met betrekking tot seksualiteit? Het invullen voor de ander kan je doen bevriezen en jij het daarbij laat. 

Juist door vragen te stellen kom je erachter wat erbij de ander leeft en is het niet nodig om in te vullen. Kan de ander je doen verbazen en is het niet erg als je geen antwoord weet. De vraag achter de vraag. Juist dan ben je aan het begeleiden, onderzoeken en wat erbij de bewoner leeft. 

Ik blijf erbij, het is een prachtig onderwerp om te bespreken.

<< Vorige pagina