Opgesloten - Blog

Blog
Seksualiteit

Opgesloten

Opgesloten

Daar zat ik op het toilet. Opgesloten! Met geen mogelijkheid kreeg ik de deur van het slot. De angst sloeg mij om het hart, mijn ogen werden groter en kon ik niet meer normaal ademhalen. Ik dacht te stikken. Huilen, gillen, schreeuwen in de hoop dat er iémand was die mij kon horen. 

Het toilet was een verdieping lager en zou het een unicum zijn als iemand mijn schreeuw om hulp zou horen. Ineens zag ik het licht en wist wat me te doen stond. Een kleine opening boven de deur was mijn redding. Ik klauterde naar boven en kroop erdoorheen. Bevrijd! Met een rood, angstig en behuild gezicht liep ik naar boven. 

Ik was ongeveer vijf jaar en uit eten met mijn ouders. 

Het opgesloten zitten heeft een bepaald gevoel achtergelaten. Overal waar ik kom en gebruik wil maken van het toilet, is daar die kleine angst. Zou het slot goed werken? 

Het is verschrikkelijk als je opgesloten zit. Dat niemand jouw schreeuw om hulp hoort of jij zelf die weg naar boven niet ziet. Misschien wel ziet, maar niet durft te nemen. 

Heb jij enig idee hoeveel kinderen er opgesloten zitten in hun leven. Seksueel misbruikt worden en geen kant op durven of kunnen gaan. Vast worden gehouden in een hokje, angstig afwachtend op die volgende keer. 

Heb jij enig idee hoeveel volwassen mensen er zijn die opgesloten zitten in hun lijf en leven. Die angst weer voelen als iemand te dichtbij komt.

Gelukkig zijn er steeds meer mensen die het licht vinden en ontdekken dat het slot goed werkt. En hun schreeuw om hulp wordt gehoord. Gelukkig zijn er steeds meer mensen die noodgedwongen uit hun functie moeten stappen. Omdat de onderste verdieping naar de bovenste is gekomen. 

Voel eens hoe het is om opgesloten te zitten, voel daarna eens hoe fijn het voelt om vrij te zijn.

Zit jij opgesloten en wil je die deur opengooien en heb je hulp nodig. Dan mag je altijd en geheel vrijblijvend een mail sturen naar info@aliejorna.nl 

Dan ga ik samen met jou kijken hoe wij die deur van het slot kunnen halen.

<< Vorige pagina