Pang! - Blog

Pang!

Pang!

Ik zit met de kat op schoot, achter mijn laptop. Pang! De kat schrikt en springt van mijn schoot af. O jee, mijn eethoekstoel, denk ik. Ik blijf doodstil zitten uit angst dat ik door de zitting heen ga zakken.
Niet bewegen, Alie, gewoon doorgaan met waar je mee bezig bent.

Ik wil niet zien of weten wat er aan de hand is. Een beeld verschijnt op mijn netvlies, ik door de zitting gezakt, klem, mijn onderbenen heen en weer te bungelen. En er niet meer uit kunnen komen. Deze gedachte laat me voorzichtig lachen, niet te hard natuurlijk…

Het is de derde stoel die mij in twee weken tijd laat weten er genoeg van te hebben. Ik pak het nodige gereedschap om de stoelen te slopen en is mijn buurman blij met het hout voor zijn kachel. Daar staat mijn tafel, met nog één stoel. Wat wil me dit vertellen?

Het is opvallend dat alles draait om zelfliefde de laatste tijd. Niet alleen bij mij, maar bij de vele vrouwen die ik heb ontmoet of spreek de laatste tijd. De vrouwen die ik coach. Ze maken allemaal een stap, hoe klein die stap ook lijkt. Het is een grote stap in het aangeven dat het genoeg is geweest. Ze stappen uit een relatie die niet meer goed voelt, geven duidelijk hun grens aan in andere situaties. Whow, wat een stappen naar zichtbaarheid!

Wauw, ik ben trots op al die vrouwen die ik coach en ontmoet, en zoveel in herken. Ook ik ben bereid om deze zelfliefde toe te laten. Mijn grens meer aan te geven omdat ik erachter ben gekomen dat ik nog steeds veel geef en de balans soms even zoek is, en het energie gaat kosten.

Ik kijk naar de enige stoel aan de eethoektafel en weet wat deze stoel mij te vertellen heeft. Het is mijn stoel, mijn plek, die ik volledig mag innemen en van mag genieten. Het is mijn `troon` die me vertelt dat ik het waard ben om daar te mogen gaan zitten en vanuit die ene stoel alles te mogen bekijken. Dat het niet nodig is van stoel te wisselen, over mijn grens heen te laten gaan.

Heb jij je plek ook ingenomen? 

Ps. Er staan weer 4 mooie nieuwe eethoekstoelen om de tafel!

O ja, denk niet dat dit alleen speelt bij vrouwen. Er zijn genoeg mannen die ik ontmoet, en ook moeite hebben met het aangeven van hun grens.

<< Vorige pagina