Practice what you teach! - Blog

Practice what you teach!

Practice what you teach!

Ja, hoe zit het daar nu eigenlijk mee! Ik ben 14 dagen offline geweest en heerlijk op vakantie geweest. Het is zo lekker om volledig op te laden, in de relaxstand te gaan zitten. Uit voorzorg had ik messenger van mijn mobiel verwijderd om niet in de verleiding te komen. Natuurlijk kwamen er mailtjes van Facebook binnen die me op de hoogte hielden van wat er ongeveer was gebeurd. Bij het binnenkrijgen van de berichtjes voelde ik die knoop in mijn maag en bekroop me een schuldgevoel. 

Moet ik dan toch even kijken? Misschien is er iemand die ik verder op weg kan helpen? Kan ik het wel maken om zolang niets van me te laten horen?

Gelukkig was daar ook een andere stem die me iets anders vertelde, Alie, het is echt jouw tijd nu, geniet en laat het los! Niet alleen dit stemmetje kwam tevoorschijn, maar om me heen zijn er geluiden dat het ‘business wise’ niet verstandig is om een langere periode afwezig te zijn van social media! Oké, maar vertel nu eens?! Hoe kom ík als coach over, die vertelt dat me-time belangrijk is. Het jezelf te gunnen en dat ík mijn ‘Practice what you teach’ stem negeer. Dat klopt natuurlijk niet en luister ik naar die stem die zegt,` Alie, jij bent het waard om jezelf die me-time te gunnen!’

Ondanks de heerlijke me-time, heb ik ontdekt dat ik het fijn vind om elke keer die mooie en liefdevolle reacties van jou te mogen ontvangen na het lezen van mijn blogs. En daardoor nóg meer geïnspireerd en gemotiveerd raak om mijn verhalen te delen en weer vol energie aan de slag te gaan.

Hoe zit het met jouw schuldgevoel eigenlijk? Lukt het jou om echt die tijd te nemen voor jezelf, afstand te nemen van alles wat er is? Of heb jij last van vele belemmerende overtuigingen die jou weerhouden om voor jezelf te kiezen? 

 

<< Vorige pagina