Roepen, schreeuwen, gehoord en gezien worden - Blog

Blog
Seksualiteit

Roepen, schreeuwen, gehoord en gezien worden

Roepen, schreeuwen, gehoord en gezien worden

Roepen, schreeuwen, heel hard. Heb jij het wel eens gedaan? Wat was de reden van het roepen? Was het een roep om hulp? Er zijn vele mensen die roepen, heel hard. En niemand die luistert. Dus roepen ze nog maar harder en verandert het roepen in schreeuwen! 

Heb jij wel eens geschreeuwd? En was er iemand die jou heeft gehoord, en ook heeft geluisterd? Er zijn mensen die roepen en heel hard schreeuwen en ze worden niet gehoord, want er is niemand die luistert.

Er is een groep die zwijgt en niet eens zachtjes fluistert. Ze zijn bang om te roepen omdat schuld en schaamtegevoelens hen tegenhouden. Niet alleen deze gevoelens, maar ook andere gevoelens. 

Wat als ik begin met fluisteren, hoe zal mijn omgeving reageren? Wat als ik begin met fluisteren, wie zal mij geloven? Wat als ik begin met fluisteren, wat zal mijn partner zeggen?

Wat als ik ga roepen, ik ben als kind seksueel misbruikt? Wat als ik ga roepen en de hele wereld om mij heen zal gaan veranderen. Wat als ik ga roepen en de wereld om mij heen mij niet gelooft? Wat als ik ga roepen, ja wat dan?

Er zijn velen die niet durven te fluisteren en kiezen om te zwijgen. Uit angst voor de reacties van de mensen om hen heen, wat de ander wel niet zal vinden, denken of misschien juist hén wel zal veroordelen.

Er zijn gelukkig ook velen die hun stem laten horen over wat hun als kind is aangedaan. Er zijn gelukkig velen die ervoor kiezen dat zij het recht hebben om hun verhaal te delen. Gelijkgestemden vinden, die elkaar steunen en herkenning vinden in hun weg zodat zij mogen helen. 

Gelukkig zijn er velen die inzien, dat zij er mogen zijn en vinden dat het taboe mag worden doorbroken. Ben jij het daarmee eens?

Heb jij een verleden van seksueel misbruik en ben jij zover, en durf jij voor de eerste keer te fluisteren in een vertrouwde en veilige omgeving. Dan bied ik jou die omgeving, en het respect om die weg in te slaan op weg naar heling.

<< Vorige pagina