Schoenen - Blog

Blog
Seksualiteit

Schoenen

Schoenen

Mijn oudste zus haar eerste woning was in het bezit een hele steile trap, deze bevond zich in de keuken. Ik praat, denk ik over 50 jaar terug. Bovenaan de trap hing een schoenenzak met in mijn ogen de meest mooie schoenen van mijn zus waar ik dolverliefd op was. Misschien ken je ze wel, schoenen met van die scherpe puntjes op de neus en de meest ragfijne naaldhakjes.
 
Logeren bij hen was een feest en als klein meisje liep ik de trap op, pakte er een paar schoenen uit en trok ze aan. Zo sierlijk mogelijk liep ik met de veel te grote schoenen de trap af en natuurlijk ging het 8 van de 10 keer verkeerd en viel van de trap. Schijnbaar leerde ik er niets van, de reden? Geen idee en kan ik je dit ook niet vertellen. Misschien dat ik toen al, net al de meeste vrouwen, gek ben op schoenen?! 

Wat er zich ontwikkelde was een angst voor trappen en op latere leeftijd zomaar uit het niets, verscheen die angst weer en wist ik het. Binnen een aantal dagen zou ik weer van een trap vallen. En ja, het werd een waarheid en maakte het niet uit bij wie of waar ik was. Ik viel en was mijn angst weer voor een tijdje verdwenen. Wat is het moraal van mijn verhaal. Angsten trek je aan, hoe meer jij in die angst gaat zitten…reken er maar op dat het naar je toekomt. De wet van aantrekking.
 
Natuurlijk is er ook die andere angst in het voelen dat je een stap “moet” maken. Het is een andere angst en waarschijnlijk voel jij het verschil want je weet wat je hebt en niet weet wat je krijgt. De wet van aantrekking is een prachtige wet. Wat houd je tegen om in vrolijkheid, in overvloed, in positiveit te denken. En niet alleen te denken, maar ook te voelen dat het er al is.
 
Ik weet zeker dat ook jij een voorbeeld hebt waarbij jij, een angst hebt gevoeld en die een waarheid werd. Weet dan ook, dat jij dit kan omdraaien.

<< Vorige pagina