Sleepbootje - Blog

Sleepbootje

Sleepbootje

Een klein sleepbootje dat een behoorlijk grote boot de haven inloodst. Hoe is het mogelijk, vraag ik me dan af, dat zo`n klein bootje daartoe in staat is? Natuurlijk, door het water wordt alles veel lichter. Het kleine bootje is toch maar mooi in staat om deze grote boot in beweging te brengen. Je zou het misschien niet zo bekijken, maar waar ook jij als klein mens toe in staat bent en het niet eens altijd in de gaten hebt.

Het taboe rondom het thema seksualiteit in de zorg is jarenlang mijn missie geweest. Het was niet mijn bedoeling, maar zoals vele dingen die op mijn pad komen, rolde ik er gewoon in. Ik was dat kleine bootje dat iets in beweging wilde brengen en het bij iedereen onder de aandacht wilde brengen. Een basisbehoefte waar iedereen recht op heeft. Het gevoel dat het niet snel genoeg ging, kon me soms enorm frustreren, totdat ik de opleiding systemisch werken volgde, mijn verhaal deelde en een mooie reactie mocht ontvangen. `Maar Alie, jij hebt iets in beweging gezet en het heeft tijd nodig. Iedereen is nog niet zover als jij, het komt wel, geduld.` Een opmerking die binnenkwam en me realiseerde dat ze gelijk had.

Vorige week, na het uitkomen van mijn boek waarin mijn taak als aandachtsfuntionaris staat beschreven, werd ik benaderd door een vrouw. `Ik ken iemand die het thema seksualiteit in de zorg en het taboe, als afstudeerproject heeft. Ik weet zeker dat jij iets voor haar kunt betekenen hierin.` 

We hebben telefonisch contact gehad en heb ik mijn kennis rondom dit thema gedeeld. Het is niet het enige voorbeeld dat ik nu noem, nog steeds weten ze me te vinden met hun vragen, jaren later nog, nadat ik mijn taak had neergelegd.

Dus, vergis je niet als jij je een klein sleepbootje voelt. Want ook jíj kunt jaren later te horen krijgen hoeveel schepen jij binnen hebt geloodst.
 

<< Vorige pagina