`Uh, maar als ik nu naast jou sta, voel jij dan ook wat ik voel?` - Blog

Blog
Seksualiteit

`Uh, maar als ik nu naast jou sta, voel jij dan ook wat ik voel?`

`Uh, maar als ik nu naast jou sta, voel jij dan ook wat ik voel?`

Een mooie aanvulling op mijn blog of ik hooggevoelig ben. Ja, deze vraag krijg ik steeds vaker en zie mensen een beetje schrikken of angstig kijken omdat ze denken dat ik van alles weet door hen aan te kijken. Nee, dit is zeker niet zo en wil dit ook niet voelen. Ten eerste is het niet ethisch om bij een ander zonder toestemming te gaan invoelen. Ten tweede zou ik gek worden als ik dit bij iedereen zou gaan doen. En aangezien ik geen belangstelling heb om gek te worden, ga ik dit niet doen.

Hoe het werkt tijdens het coachen, is eigenlijk wel magisch. Of ik nu een mail krijg, een bericht via Messenger, een foto zie, ja, dan kan ik van alles voelen. Of familieleden die opeens voorbij wandelen tijdens het coachen en mij kunnen vertellen waar jij als kind staat of hebt gestaan in je jeugd en ook kunnen voelen wat jij van hen hebt overgenomen. Het maakt me veel duidelijk in wat jou tegenhoudt om een stap te maken.

Hoe ik de dingen kan voelen buiten het zien om? Mijn keel, mijn benen, mijn maag, verdriet, tranen, blijdschap, of juist mij laten voelen wat jij niet voelt en er niet toe doet. Het vertelt me veel over jou. Zonder dat ik je ooit heb ontmoet, kan ik met jouw toestemming invoelen op jouw energie. Deze manier van coachen maakt dat jij inzichten krijgt en bewust wordt van wat je belemmert. Aha, momenten die zichtbaar worden, die eerst onzichtbaar waren.

Dit is de reden dat ook mijn vlammetje gaat branden door het coachen. Ik ben dankbaar voor mijn hooggevoeligheid en zie het nu al een zegen omdat ik jou verder op weg kan helpen.

 

<< Vorige pagina