Verstop jij je nog of durf je zichtbaar te zijn.. - Blog

Verstop jij je nog of durf je zichtbaar te zijn..

Verstop jij je nog of durf je zichtbaar te zijn..

Zichtbaarheid is een onderwerp waar ik veel over schrijf. Velen onder ons begrijpen meteen wat ik bedoel. De één verstopt zich en de ander overschreeuwt zichzelf. Herken jij je in één van deze twee? Ik weet als geen ander hoe het voelt om die stap te maken. Het liefst wilde ik me verstoppen en soms nog. 

Er zijn vele vormen van zichtbaarheid en ik denk ook dat jij bij het lezen meteen voelt, wat jouw uitdaging is. Grens aangeven, je gevoel wegduwen, het niet uitspreken van je diepste gevoelens en verlangens, niet in je innerlijke kracht durven staan, uit je comfortzone stappen, uit een cirkel stappen waar geen eind aankomt.

Ja, stappen maken naar de buitenwereld. Maar naar mijn mening, ‘moet’ je eerste stap naar zichtbaarheid naar jezelf toe zijn. Het durven toegeven wie jij wilt zijn. Toegeven aan jezelf dat jij je gevoel mag uiten. Toegeven aan jezelf wie jij diep van binnen bent en wilt zijn. Toegeven aan jezelf dat jij zichtbaar wilt zijn. Toegeven aan jezelf dat je ware ik mag opstaan. Het toegeven aan jezelf dat jij ergens een angst voor hebt, in plaats van het te verbloemen. Het durven toegeven aan jezelf dat jij het verdient en waard bent om zichtbaar te zijn naar jezelf.

Dan, ja dan, is het mogelijk om die stap naar buiten te maken. Welke stap ga jij vandaag maken, als is het maar een kleine stap. Het is een stap.

<< Vorige pagina