Verwachtingen - Blog

Blog
Seksualiteit

Verwachtingen

Verwachtingen

Heb jij ze ook? Verwachtingen en die dan gigantisch tegenvallen als ze niet uitkomen. Zou het teleurstelling nummer 1 zijn in het leven? O ja, ze was nieuw en kwam een kijkje nemen of de groep en de stijl van dansen haar beviel. Ze genoot en haar oog viel op één vrouw. Ze danste sierlijk, één met de muziek en werd ze op een voetstuk geplaatst! 

Tja, tot de dans was afgelopen en die vrouw begon te praten. Bam, daar viel ze van het voetstuk af. Zo sierlijk als ze danste, zo plat was ze in haar praten. Geen ABN, maar een Harlinger dialect. Als docent Nederlands had zij een bepaalde verwachting van de dansende vrouw en zou ze beschaafd ABN moeten praten, want in haar beeld hoorde dat bij elkaar. Ach, het is klein voorbeeld van misschien een niet zoveel zeggend voorbeeld en het toch heel veel verteld. 

Wat maakt dat wij bepaalde verwachtingen hebben van mensen. Wat maakt dat wij bepaalde verwachtingen hebben van onszelf. Wat maakt dat wij onze eigen gedachten creëren van wat wij vinden, dat het zo hoort te zijn. Wat maakt dat wij onszelf keer op keer teleurstellen omdat er niet aan onze verwachtingen wordt voldaan. Wat maakt dat wij niet meegaan in de flow en dat alles er gewoon mag zijn zoals het is. 

Tja, mag zijn zoals het is. Je begrijpt natuurlijk, dat ik die dansende vrouw was, nog steeds plat Harlingers kan praten en is het ABN een klein dingetje. Maar ja, dat is ook nog eens wie ik ben. Ben jij ook wie jij bent en wil zijn?

<< Vorige pagina