Vlammende rode lokken - Blog

Blog
Seksualiteit

Vlammende rode lokken

Vlammende rode lokken

Als kind stak ik met mijn hoofd boven het maaiveld uit. Niet omdat ik ergens beter in was, maar door mijn vlammende rode lokken. Of ik er blij mee was? Nee, absoluut niet! Ik werd uitgescholden en gepest vanwege mijn haar. Ik voelde me ongelukkig en wilde het liefst net zoals ieder ander zijn, niet opvallen en in de menigte verdwijnen.

Hyun Ki, coaching en energetisch werken, de opleiding die ik vorig jaar heb gevolgd. Mijn coach zei na een aantal weken. `Af en toe heb ik deelnemers die er met kop en schouders boven uit steken, en jij bent daar één van! Je ziet zoveel!`

Een prachtig compliment toch!? Nee, ik blokkeerde…
Ik raakte het vertrouwen kwijt en ging twijfelen. `Wat is eraan de hand met jou? Je hebt zoveel potentie, ga nu eens voluit, je houdt je in`, kreeg ik te horen van mijn coach aan het eind van een dag, en de daarop volgende dag....`Wat is het verschrikkelijk, hè Alie, om met je kop boven het maaiveld uit te steken!` Bam! Die opmerking was raak en meteen kwamen er beelden en reacties voorbij uit het verleden. 

`Jij danst zo verschrikkelijk mooi. Ik kijk alleen maar naar jou en naar niemand anders van de groep`, waren opmerkingen die ik regelmatig te horen kreeg van mensen uit het publiek. Tijdens mijn aerobicopleiding was er een deelneemster die een hekel aan me had en het hoge woord kwam eruit bij haar. `Ik ben zo jaloers op jou, alles gaat je gemakkelijk af en je hoeft er niets voor te doen.` Medestudenten tijdens mijn SPW- opleiding zeiden tegen mij. `Je gaat heel snel. Wij willen je wel aan je haren trekken, want je bent niet bij te houden in je ontwikkeling!` 

En zo heb ik nog vele complimenten mogen ontvangen in mijn leven, die ik niet binnen liet komen, maar ervoor zorgden dat ik me ging inhouden. Het inzicht: ik wil niet opvallen en met mijn kop boven het maaiveld uitsteken, ik wel net zo zijn als ieder ander, verdwijnen in de menigte. De angst van vroeger, dat ik werd gepest vanwege mijn vlammende rode lokken, mijn pijnpunt had zich op een dusdanige manier gemanifesteerd in mijn zijn en de complimenten daardoor niet binnen liet komen. 

Onvoorstelbaar hoe ons brein onbewust aan de haal gaat en zijn sporen achterlaat in je leven. Een prachtig inzicht, en is het tijd om dit pijnlijke punt van vroeger anders te gaan zien. Te leven in het NU, mijn eigen interpretatie die ik ervan heb gemaakt, te laten voor wat het is. Ook NU mijn boek te bestellen is, steek ik met mijn kop boven het maaiveld uit, en vind ik het reuzespannend. Maar wat dan nog als ik met mijn hoofd boven het maaiveld uitsteek!? Dan is dat maar zo en ben ik dankbaar voor mijn hoofd dat uitsteekt en glimlachend om zich heen kijkt.

Wie weet herkent iemand van jullie zichzelf in dit verhaal en mogen deze woorden jou laten zien en voelen dat het niet meer nodig is, om welke overtuiging dan ook mee te dragen in het NU! En dat NU de tijd voor jou is aangekomen om met je hoofd boven het maaiveld uit te steken! En vooral mag genieten van deze momenten!

Ik kan je vertellen dat het uitzicht geweldig is

Wil je weten welke stappen ik heb gemaakt in mijn leven om te komen waar ik nu sta, en heb je interesse in mijn boek? Klik dan op onderstaande

link.

<< Vorige pagina