Whohoo, of alles in een stroomversnelling gaat! - Blog

Blog
Seksualiteit

Whohoo, of alles in een stroomversnelling gaat!

Whohoo, of alles in een stroomversnelling gaat!

Nee, alles gaat in een stroomversnelling! Ik liep een tijdje geleden wat met mijn ziel onder de armen, even niet wetende welke kant op te gaan. Ja tuurlijk, diep van binnen weet ik het! Het heeft zo moeten zijn en was deze tijd nodig om een vlucht te nemen naar mijn eigen veilige cocon om te mijmeren.

Tegelijkertijd sta ik open voor alles wat er gaat komen en jaaa dan neemt de stilstand ineens spurt. Het thema waar ik al jaren voor pleit en de aandacht die het verdient, neemt ineens een vogelvlucht en wil ik jullie meenemen. 

Deze week wordt er aandacht geschonken aan de onlinefilm Ada.  Een film waarbij seksualiteit voor mensen met een beperking centraal staat en de behoefte die er is. Gaat het over seksverzorgenden die een bezoek brengen en wat dit met de mens doet op geestelijk niveau en dit prachtige zichtbare lichamelijke veranderingen met zich meebrengt. Wees eerlijk, een leven zonder intimiteit en seksualiteit…wat zou dit met jou doen? En dan ook nog het feit dat je afhankelijk bent van je omgeving.

Tegelijkertijd krijg ik een link toegestuurd over een student die ook sekszorg wil gaan bieden voor mensen met een lichamelijke en verstandelijke beperking. Ook zij wil het bespreekbaar maken.

Grote stappen worden er gemaakt en ook ik ga mee met die stappen. Bewoners begeleiden is super, maar het personeel mag meegaan, moet je daarin meenemen. Want zij begeleiden de bewoners en is het goed om te voelen waar ze staan. Hun eigen normen en waarden en welke blokkades binnen in henzelf afspelen. Dat is nu mijn job, mijn workshops die ik ga geven om hen mee te nemen, zodat het die plek krijgt in de zorg waar het hoort te zijn.

Wil jij meer weten, dan ben ik te benaderen via mijn website.

<< Vorige pagina