`Wil je mij helpen om mijn schoenen aan te trekken?’ - Blog

Blog
Seksualiteit

`Wil je mij helpen om mijn schoenen aan te trekken?’

`Wil je mij helpen om mijn schoenen aan te trekken?’

'Wil je mij helpen om mijn schoenen aan te trekken?' 'Natuurlijk.` Na wat geworstel zit eindelijk één voet in de schoen. 'Zo, die zit erin,’ is mijn reactie. Lachend kijkt hij me aan, zijn ogen beginnen te glinsteren en zijn brein werkt bliksemsnel op mijn inkoppertje. 'Nou, en het voelt lekker!' Zijn lachende gezicht veranderd in een hoorbare schaterlach die door de kamer heen galmt en ik meteen begrijp waar hij op doelt! 

Tja en dan, hoe reageer je? Boos. Niet. Moet dan nou. Of, zeg jij het maar. Ik kijk hem lachend aan. `Nou dit was wel een goed inkoppertje van mij en fijn dat jij het lekker vindt voelen.’ Samen lachen we verder en is het daarmee klaar.  

Humor kan een prachtige manier zijn om te reageren op een seksueel getinte reactie van een bewoner. Het houdt het luchtig, en is het niet nodig om er een groot drama van te maken. Humor, het is ook een mooie manier om het thema seksualiteit bespreekbaar te maken zonder er een beladen gevoel aan te hangen.
 
O grappig, ik realiseer met dat het wederom een vrij-dag is waarop ik een post plaats met het thema seksualiteit

<< Vorige pagina