Wist je dat? - Blog

Blog
Seksualiteit

Wist je dat?

Wist je dat?

Vandaag een dag achter de laptop, een online training voor mijn werk met als onderwerp ‘niet aangeboren hersenletsel.’ Na bijna 21 jaar met deze doelgroep te werken, is er geen dag hetzelfde geweest. 

Een training kan je op verschillende manieren ontvangen als jij ervoor open staat. Het leven zelf staat er bol van en zorgen sommige ervaringen ervoor dat het je nooit weer overkomt of toch wel?! 

Zo ook mijn ervaring van jaren terug.
Mijn jazz leidster die mij de vraag stelde om een aantal lessen van haar over te nemen vanwege ziekte. Ppff ik en voor groepen. Alleen al bij de gedachte en die prikkende ogen die mij aankeken liepen de rillingen over mijn rug. Hoe haalde ze het in haar hoofd om míj te vragen! Nee, ze moest maar een ander vragen.
 
En toch heb ik het gedaan en wat was ik blij met deze ervaring. Het was duidelijk. Ik zou NOOIT maar dan ook NOOIT voor groepen mensen gaan staan. Al die prikkende ogen, nee, NOOIT weer. 

Achteraf zie ik waar het voor is bedoeld en was het een opstapje voor later. Het NOOIT veranderde in het lesgeven op een sportschool. En wist je dat ik later workshops verzorgde om de taboe seksualiteit in de zorg te doorbreken.
 
Ik ga me storten op mijn training, en wie weet zijn er aha momenten die mijn kennis verbreden rondom het thema seksualiteit om het over te mogen brengen.

<< Vorige pagina